Με κλείσιμο κινδυνεύει ο Σταθμός Α΄ Βοηθειών στη ΒΙ.ΠΕ. Θεσσαλονίκης

Με κλείσιμο κινδυνεύει ο Σταθμός Α΄ Βοηθειών στη ΒΙ.ΠΕ. Θεσσαλονίκης

Αρ. Πρωτ. 12365/02.03.2011

Προς Υπουργό:

- Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης

Στον αέρα βρίσκεται ο Σταθμός Α΄ Βοηθειών στη Βιομηχανική Περιοχή Θεσσαλονίκης. Η λειτουργία του παρουσιάζει πολλά προβλήματα, με αποτέλεσμα να οδηγείται σταδιακά σε κλείσιμο. Η Βιομηχανική περιοχή Θεσσαλονίκης είναι η μεγαλύτερη βιομηχανική περιοχή της χώρας και ο συγκεκριμένος Σταθμός Α΄ Βοηθειών είναι ο μοναδικός της περιοχής. Ο συγκεκριμένος Σταθμός λειτουργεί διαρκώς τα τελευταία 30 χρόνια και παρά το γεγονός, ότι τα τελευταία χρόνια λειτουργεί μόνο με ένα γιατρό και μόνο σε πρωινή βάρδια, προσφέρει σημαντικές υπηρεσίες σε όσους εργαζόμενους χρειάζονται πρώτες βοήθειες.

Η σπουδαιότητα της ύπαρξης του Σταθμού αυτού είναι μεγάλη, τη στιγμή, που τα εργατικά ατυχήματα σε χώρους εργασίας αυξάνονται και η καθυστερημένη επέμβαση ορισμένες φορές μπορεί να αποβεί μοιραία. Εκτός των άλλων, οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στη συγκεκριμένη περιοχή είναι πολλές και το προσωπικό που απασχολούν επίσης πολυάριθμο. Συνεπώς, όχι μόνο δεν πρέπει να κλείσει ο συγκεκριμένος Σταθμός, αλλά οφείλει το αρμόδιο Υπουργείο να προχωρήσει στην ενίσχυση του ιατρικού προσωπικού, για την κάλυψη των αυξανόμενων αναγκών.

Κατόπιν τούτων, ερωτάται η αρμόδια Υπουργός:

- Προτίθεται η ηγεσία του αρμόδιου Υπουργείου, να προβεί στην ενίσχυση και στη συνέχιση της λειτουργίας του Σταθμού Α΄ Βοηθειών, που βρίσκεται στη Βιομηχανική Περιοχή Θεσσαλονίκης και εξυπηρετεί τις εκεί επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους σε αυτές;

Απάντηση Υπουργείου